Trots om Cyclis en Joep Kempen in ons team te hebben!

Vandaag in Het Belang van Limburg: Joep Kempen en Cyclis over het vrouwenwielrennen.

De krant schreef een artikel over de moeilijkheden van het vrouwenwielrennen in Limburg. Een voorbeeld wat ze aanhalen is de problematiek rond de regelgeving. Bij de heren mag er per provincie per dag een wedstrijd zijn. Bij de dames is dat 1 per land.
Joep Kempen werd geinterviewd over waarom hij in het vrouwenwielrennen is gestapt.

“Ik ben met mijn bedrijf, dat inmiddels tien jaar bestaat en marktleider is in de Benelux, in de wielersport gestapt om iets terug te geven aan de maatschappij”, duidt Kempen. “En dat liefst op een zo zinnig en betaalbaar mogelijke manier. Shirtsponsoring kost mij ’ne schonen’ BMW. Geen dikke Ferrari’s, zoals bij de heren. Jarenlang heb ik gezocht naar een manier om iets te kunnen terugdoen voor onze 1.300 fietshandelaars in België en Nederland. Dankzij de veldrit- en wielersport kunnen we nu hospitalitypakketten aanbieden die passen bij onze identiteit. Het is mijn bedoeling om drie jaar lang mee de kar te trekken. Aanvankelijk was ik niet zo betrokken bij de ploeg, maar nu tracht ik op het vlak van visie hulp te bieden. Ik scout intensief naar vrouwelijk wielertalent en speur ik mee naar sponsordeals. Proximus-Cyclis moet namelijk uitgroeien tot een team dat meestrijdt voor de podiumplaatsen.”

Voor wie het hele artikel wil lezen: https://www.hbvl.be/cnt/dmf20240319_97193150