Wildcard voor het Proximus – Cyclis – Alphamotorhomes Ladies team

Voor het Proximus – Cyclis – Alphamotorhomes Cycling Team begon het wegseizoen 2024 in hetzonnige zuiden. Met de driedaagse Challenge Mallorca kwamen de eerste wedstrijdkilometers reeds enkele weken geleden op de teller te staan. Maar zoals dat bij de aanvang van het wielerseizoen al jaren gebruikelijk is, begint het echte werk traditioneel met de Vlaamse voorjaarskoersen.
Met de “Omloop Het Nieuwsblad” als Belgische seizoensopener staan de zenuwen iets meer gespannen waardoor het er vanaf nu wat nerveuzer aan toe zal gaan. Om in deze UCI World Tour wedstrijd te mogen starten moest het team een wildcard toegewezen krijgen van de organisatie en die werd zonder probleem verkregen. Met in totaal 24 teams aan de start waarvan 13 World Tour- en 11 Continentale teams een zeer sterk deelnemersveld om de 127 pittige kilometers af te haspelen. Het zestal waar manager/ploegleider Eddy Van Bunder zaterdag aanstaande op rekent zijn Lente Boskamp, Marieke de Groot, Febe Poppe, Lisa van Belle, Femke van Goethem en Deborah Veerman. Om op zaterdag goed voorbereid te zijn lasten deze zes geselecteerde rensters samen een training in en verkenden op die manier ook het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad.
De dag erna op de eerste zondag van het Belgisch wielerseizoen staat het  Proximus – Cyclis – Alphamotorhomes Cycling Team aan de start van de Omloop van het Hageland UCI 1.1 met start in Aarschot en aankomst te Tielt-Winge.